Новий пакет санкцій Євросоюзу проти росії має бути набагато сильнішим – ОП

Новий пакет санкцій Євросоюзу проти росії має бути набагато сильнішим – ОП

Укрінформ
Пакет нових санкцій ЄС проти росії, який наразі перебуває у процесі підготовки, має бути набагато сильнішим, аніж він є наразі.

Про це у ефірі всеукраїнського телемарафону заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає кореспондент Укрінформу.

Він погодився з оцінкою нового пакету санкцій від глави МЗС України Дмитра Кулеби, який заявив, що ці санкції не відповідають рівню загрози, яку наразі становлять для ЄС нова російська спроба анексії українських територій і триваюча агресія.

«Президент також говорить про це з лідерами. Станом на цю хвилину після того, що відбулося у п’ятницю у рф, цього шабашу, і того, що може відбутися на наступному тижні - визнання у (російському – ред.) парламенті (анексії українських територій – ред.) і подальші якісь ультиматуми, які можуть послідувати – то, безумовно, наразі такий пакет виглядає слабким, вірніше, пропозиції щодо цього пакету», - вважає Жовква.

За його словами, українська влада робитиме все для того, щоб новий пакет санкцій ЄС проти рф був сильнішим.

«Він має бути, має стати набагато сильнішим, чим є наразі. І знову ж таки, якщо потрібно буде обговорити це на рівні лідерів ЄС - їх потрібно обговорювати - то і Президент України буде готовий включитися до обговорення цього пакету на рівні лідерів ЄС. З тим, щоб він (цей пакет санкцій - ред.) дійсно став не таким формальним, не слабким, а дійсно реальним, який допоможе стримати цю ескалацію і перемогти агресора», - уточнив заступник керівника ОП.

Відповідаючи на питання, чи є надія на те, що держдума рф може не затвердити спробу анексії українських територій, Жовква уточнив, що дуже важко говорити про самостійні законодавчі гілки влади у рф.

«Думаю, що сценарій вже написаний, і написаний заздалегідь - ще до початку цих так званих «референдумів». Поки що маємо всі причини говорити, що рф рухається за тим сценарієм, який був написаний точно не у парламенті», - сказав він.

Читайте також: Потрібна жорстка відповідь на ядерний шантаж рф, інакше будуть війни з мільйонами жертв – ОП

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що рівень санкції ЄС проти росії повинен відповідати рівню загрози від москви.

За його словами, він вперше з 24 лютого критикує запропонований санкційний пакет ЄС проти рф, і робить це з однієї простої причини - бо він не відповідає рівню загрози, яку російська спроба анексії та триваюча агресія становлять наразі для ЄС.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-