М'яч на полі НАТО: Кулеба каже, що Україна готова виконати можливі вимоги Альянсу

М'яч на полі НАТО: Кулеба каже, що Україна готова виконати можливі вимоги Альянсу

Укрінформ
Україна розраховує на позитивну зміну позиції членів НАТО, які раніше скептично ставилися до вступу нашої держави до Альянсу, адже саме в Україні нині вирішується майбутнє євроатлантичного простору.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє сайт МЗС.

«Майбутнє євроатлантичного простору вирішується в Україні. Євроатлантична безпека неможлива без перемоги України», — сказав міністр.

Він переконаний, що звернення України до НАТО змінює логіку та динаміку процесу євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Читайте також: Кулеба: Наступний крок на шляху до НАТО – оформлення запрошення

«Ситуація докорінно змінилася. І навіть держави, які все ще скептично налаштовані щодо членства України в НАТО, мають переглянути свою позицію за цих нових обставин», — наголосив він.

Кулеба нагадав, що коли Україна раніше подала заявку на членство в Європейському Союзі, реакція деяких столиць, які були традиційно скептично налаштовані у цьому питанні, теж була вкрай стриманою.

Читайте також: Україна готова поглиблювати фактичну інтеграцію у сфері оборони НАТО - Резніков

«Але зрештою ця заявка змінила динаміку та логіку політичного процесу, і ми отримали статус кандидата на членство в ЄС. Нинішня заявка так само змінює логіку та динаміку процесу», — зауважив він.

Міністр зауважив, що Україна сьогодні є державою, яка попри війну продовжує впроваджувати реформи, а також державою, яка жертвує своїми найкращими синами та доньками, захищаючи демократію.

Читайте також: Україна має право на звільнення своїх територій – Столтенберг

Він зазначив, що зараз м’яч на полі НАТО, і якщо Альянс вирішить визначити список кроків, які Україні потрібно виконати, щоб успішно завершити процес інтеграції, наша держава готова їх виконати.

Як повідомлялося, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-