Україна має право на звільнення своїх територій – Столтенберг

Україна має право на звільнення своїх територій – Столтенберг

Укрінформ
Україна має право на звільнення своїх територій від російських загарбників.

Про це Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сказав на терміновому брифінгу, скликаному після рішення путіна про «приєднання» до рф тимчасово окупованих територій України.

Україна має право на звільнення своїх окупованих росією територій. І ось чому ми підтримуємо Україну. Вони можуть захищатися”, - сказав він.

Він також зазначив, що Альянс ніколи не визнає претензій росії на загарбані українські території.

“Ми підтримуємо Україну, її суверенітет та територіальну цілісність”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: НАТО залишається відкритим, зараз ми зосереджені на допомозі Україні – Столтенберг

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що спроба москви анексувати 15 відсотків української території нічого не змінює у цій війні, а безвідповідальна ядерна риторика кремля є найбільшою ескалацією від початку цієї війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-