Україна готова поглиблювати фактичну інтеграцію у сфері оборони НАТО - Резніков

Україна готова поглиблювати фактичну інтеграцію у сфері оборони НАТО - Резніков

Укрінформ
У секторі оборони Україна вже співпрацює з НАТО глибше, ніж деякі формальні члени Північноатлантичного альянсу, і надалі готова поглиблювати фактичну інтеграцію.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у Фейсбуці.

"З моменту призначення на посаду міністра оборони України я неодноразово підкреслював на різних майданчиках пріоритет своєї роботи – здійснити інтеграцію до НАТО де-факто. Щоб у момент, коли буде сформоване політичний консенсус 30 країн, інтеграція відбулася де-юре", - зазначив посадовець.

За словами Резнікова, у секторі оборони Україна вже співпрацює з Альянсом глибше, ніж деякі формальні члени, "які заслуговують титулу "головного союзника росії в НАТО".

"Ми і надалі будемо поглиблювати фактичну інтеграцію у сфері оборони. Адже це взаємовигідна співпраця. Міць сил оборони України вже усі оцінили", - підкреслив міністр.

Читайте також: Україна є де-факто членом НАТО, залишилося оформити це де-юре – Кулеба

На його думку, варто пам’ятати – НАТО це не тільки про оборону, це про спільні цінності. Забезпечення стійкості демократичних інституцій, відновлення довіри до правосуддя, надійний захист громадянських свобод і прав людини – це також важливі компоненти інтеграції до НАТО.

"Історичне рішення щодо подання заявки на вступ до Альянсу – це продовження інтеграції. Ми пройдемо цей шлях крок за кроком. Сьогодні ми маємо великий арсенал західної зброї, якою успішно б’ємо російських окупантів. 11 місяців тому, коли я просив надати Україні "Стінгери", у відповідь чув, що це неможливо. Все змінилося. Український народ, українські захисники і захисниці, українська влада зробили неможливе – можливим. У нас все вийде", - наголосив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Читайте також: Країни Балтії підтримують вступ України в НАТО

Пізніше того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання Укрінформу, чи може НАТО розглянути заявку України за прискореною процедурою, що кожна демократична країна в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, нині ж Альянс зосереджений на підтримці та допомозі Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-