Керівництво Ради, ОП та уряду провело нараду щодо прискорення руху в Євросоюз  - Шмигаль

Керівництво Ради, ОП та уряду провело нараду щодо прискорення руху в Євросоюз - Шмигаль

Укрінформ
Керівництво Верховної Ради, Офісу Президента та Кабінету Міністрів провело нараду щодо прискорення руху України в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Провели спільну нараду з керівництвом Верховної Ради, представниками Офісу Президента та уряду щодо прискорення руху України в ЄС. Узгодили нашу спільну роботу в напрямку ухвалення євроінтеграційних законопроєктів", - написав Шмигаль.

Він додав, що Кабінет Міністрів зі свого боку вже подав низку проєктів законів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію та семи рекомендацій Європейської комісії щодо статусу кандидата.

"Важливо скоординувати роботу урядовців і парламентаріїв для якнайшвидшого розгляду й ухвалення цих документів. Ставимо за мету виконати рекомендації Єврокомісії до кінця року та максимально наблизитися до повного виконання Угоди про асоціацію з ЄС", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із віцепрезидентом Єврокомісії підготовку до «митного безвізу»

Глава уряду акцентував, що вступ України до Європейського Союзу є стратегічним вектором розвитку, який сприятиме розбудові сучасної та вільної Української держави після перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Читайте також: Заявки на участь у програмі підтримки від ЄС подали понад 17 тисяч аграріїв

21 серпня віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляла, що Україна майже на 70% виконала свої зобов'язання за Угодою про асоціацію з ЄС і усвідомлює необхідність виконання всіх юридичних процедур для членства в Євросоюзі. Водночас українська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на цьому шляху

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-