Європа має більш переконливо реагувати на ядерний шантаж путіна - Верещук

Європа має більш переконливо реагувати на ядерний шантаж путіна - Верещук

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вважає, що Захід недооцінює рівень загрози, яка виходить від кремля, демократичним країнам слід діяти проти російських загарбників більш рішуче з огляду на ядерний шантаж.

Про це вона заявила в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

«Ми бачимо напівсанкції щодо рф. Вони одне забороняють, а інше — дозволяють. З одного боку, є ембарго на газ і нафту, з іншого — немає. Те ж стосується технологій та інших речей. Складається враження, що путіна намагаються виснажити, але, на жаль, ціною наших загиблих солдатів і наших убитих цивільних. Усе це лише погіршує становище таких країн, як Сполучені Штати. Вони не в змозі передбачити подальші події, адже рішення в росії приймає одна людина, яка має ядерну кнопку», - висловила думку урядовець.

Читайте також: Відповідь на можливий ядерний удар рф має бути асиметрична, але нищівна - глава МЗС Польщі

Верещук переконана: проти путінської навали слід виступати усім світом і діяти безкомпромісно, і лише так можна уникнути військової, зокрема ядерної, загрози, якою путін шантажує світ.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-