Рада очікує висновок Єврокомісії щодо законопроєкту про медіа – Кондратюк

Рада очікує висновок Єврокомісії щодо законопроєкту про медіа – Кондратюк

Укрінформ
Верховна Рада планує ухвалити законопроєкт "Про медіа" в другому читанні до кінця 2022 року. Наразі документ перебуває на розгляді Європейської комісії.

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила в інтерв‘ю Укрінформу.

"Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики передав редакцію документа Єврокомісії. Чекаємо висновків. Подивимося, як вона пройде тест відповідність до директив ЄС", – зазначила вона.

Кондратюк наголосила: "Нам точно треба ухвалити законопроєкт "Про медіа" до кінця року".

Вона поінформувала, що до другого читання законопроєкту народними депутатами було подано понад 2300 правок. Віцеспікерка висловила сподівання, що цей документ буде ухвалено з широким і фаховим обговоренням. У цьому контексті вона повідомила, що в гуманітарному комітеті створено робочу групу для доопрацювання законопроєкту до розгляду в другому читанні.

Читайте також: До законопроекту про медіа внесли 2350 правокПотураєв

Кондратюк зауважила, що проєкт закону "Про медіа" доволі дискусійний. Зокрема, за її словами, найбільше дискусій викликає розширення повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Заступниця Голови ВР уточнила, що відповідно до першої редакції документу, регулювання Нацради має поширюватися не лише на телебачення та радіо, а ще й на друковані медіа, Інтернет-ЗМІ, діджитальні платформи та соціальні медіа. Окрім того, вона додала, що виникали питання щодо призначення, звільнення, відповідальності членів регулятора та звітності.

"Коли ми говоримо про діяльність регулятора, безумовно, він має бути незалежним, але дуже важливо, щоб він був підзвітним", – підкреслила Кондратюк.

Читайте також: Закон «Про медіа» спростить механізм отримання ліцензії для ЗМІ - член Нацради

На її переконання, оскільки Національна рада з питань телебачення і радіомовлення згадується в Конституції України, вона підлягає конституційній підзвітності. "Головне дотриматися Основного закону у питаннях обрання і звільнення та підзвітності членів Нацради", – підсумувала віцеспікерка.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про медіа" (№2693-д).

Повний текст інтерв'ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-