Закон «Про медіа» спростить механізм отримання ліцензії для ЗМІ - член Нацради

Закон «Про медіа» спростить механізм отримання ліцензії для ЗМІ - член Нацради

Укрінформ
Закон "Про медіа" оновить і спростить процедуру отримання ліцензії для усіх ЗМІ, включно з онлайн-виданнями.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Бурмагін у коментарі для програми "Факти на "ICTV", передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства. 

"Прибираються оці паперові ліцензії і робляться просто витяги з реєстру, як документ, що підтверджує, власне, статус медіа як медіа. Стає зрозумілим порядок проведення перевірки, і механізм відповідальності стає достатньо гнучким і адекватним", - зазначив він.

За словами Бурмагіна, цей закон значно спростить "паперовий" бік медіасфери. Він повідомив, що планується створення електронного реєстру усіх ЗМІ, де у кожного буде свій електронний кабінет. Ці інструменти сприятимуть "контактам з регулятором - без листів, дзвінків та інших застарілих засобів комунікації; усе буде чітко і прозоро", йдеться в коментарі.

Читайте також: Закон «Про медіа» має впорядкувати складання списків пропагандистів - Герасим'юк

Також член Нацради підкреслив, що наразі телебачення та радіо, на відміну від онлайн-видань, мають жорсткий рівень регулювання та низку вимог. Нове законодавство, на його думку, сприятиме подоланню викривлення у галузі контролю за діяльність офлайн і онлайн-ЗМІ, включно із соціальними мережами, вебсторінками та каналами в месенджерах.

"Те, що заборонено офлайн – має бути обмежено і онлайн", - наголосив він.

Водночас Бкрмагін зазначив, що у межах нового закону регуляція онлан-ресурсів, яка найперше стосуватиметься вебсайтів, відбуватиметься за їхньої добровільної реєстрації. У зв'язку із цим Нацрада зможе реагувати на порушення завдяки комунікації з адміністрацією вебсайтів.

Читайте також: Олександр Бурмагін, член Національної ради з телерадіомовлення

"Нацрада зможе реагувати на порушення тільки через адміністрацію платформи. Тобто, ми не “баним” якусь сторінку у Facebook або канал на Youtube. Але якщо є скарга, ми там зафіксували, це контент, спрямований на Україну, на українського споживача. І є порушення – то Нацрада зможе написати платформі з проханням відреагувати", - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними народного депутата Микити Потураєва, до законопроєкту «Про медіа» внесено 2350 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-