До законопроекту про медіа внесли 2350 правок – Потураєв

До законопроєкту «Про медіа» внесено 2350 правок.

Як передає Укрінформ із посилання на Телеграм Верховної Ради, про це поінформував народний депутат Микита Потураєв.

«До законопроєкту «Про медіа» внесено 2350 правок», - йдеться у повідомленні.

Загалом термін подання пропозицій до проєкту до другого читання тривав 21 день.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня Верховна Рада 233 голосами схвалила у першому читанні законопроєкт «Про медіа».

Напередодні ухвалення закону народний депутат Володимир В'ятрович повідомив у Фейсбуці, що 34 народні депутати з п’яти фракцій та позафракційні звернулися до спікера Руслана Стефанчука з закликом зняти цей законопроєкт з пленарного засідання».

Читайте також: Законопроєкт про медіа буде змінюватися відповідно до вимог часу та ЄС - Кондратюк

Зокрема, як відзначив народний депутат, у тексті законопроєкту "Про медіа" скасовується ухвалена у червні заборона на трансляцію фонограм, аудіограм та кліпів російських співаків. Також, за словами В'ятровича, нівелюється перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці; знижується рівень контролю за українською мовою у фільмах, дозволяється порушення на 10% квоти на українські пісні на радіо; робляться недієвими норми, які забороняють позитивне висвітлення органів влади держави-агресора.

Водночас, як повідомила у Фейсбуці заступниця голови гуманітарного комітету ВР Євгенія Кравчук, у вересні очікується висновок Європейської комісії, який готують експерти Ради Європи, комітет розгляне правки і законопроєкт буде винесено на голосування у другому читанні.