Україна на всіх рівнях наполягатиме, аби рф визнали державою-терористом — ОП

Україна на всіх рівнях наполягатиме, аби рф визнали державою-терористом — ОП

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевнив, що Україна наполягатиме на визнанні росії державою-спонсором тероризму, й наголосив на важливості подальшої підтримки українців зброєю від США.

Про це він зазначив під час відеоконференції з представниками Українського конгресового комітету Америки (УККА), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Єрмак, зокрема, подякував українцям у всьому світі, у тому числі у Сполучених Штатах, за підтримку України впродовж усіх місяців повномасштабної російської агресії.

«Українська діаспора є цементувальною ланкою, яка об’єднує зусилля американського суспільства для допомоги у боротьбі з російським тотальним злом», - сказав він.

Керівник Офісу глави держави підкреслив, що Україна й надалі на всіх рівнях наполягатиме на визнанні росії державою-спонсором тероризму, і необхідність цього потрібно активно комунікувати.

Також він зауважив, що наразі для України вкрай важливе продовження й посилення потужної збройної підтримки з боку США, якнайшвидше звільнення всіх українців та української землі від російських загарбників.

Він нагадав, що в ОП щотижня відбуваються брифінги для військових США і Великої Британії, які отримують детальну інформацію щодо поточного стану справ на фронті та використання наданої партнерами допомоги.

Читайте також: Штати шукають альтернативу визнанню росії країною-спонсором тероризму – Блінкен

Крім того, за його словами, надзвичайно важливо, щоб США були в авангарді процесу притягнення найвищого керівництва рф до відповідальності за воєнні злочини.

Єрмак також запропонував українській діаспорі у США долучитися до фандрейзингової платформи United24 і обрати своїх представників, які могли б стати її амбасадорами.

У свою чергу заступник керівника Офісу глави держави Роман Машовець проінформував представників УККА про потреби сил оборони України та окреслив шляхи, якими українці у США могли б сприяти в отриманні нашою країною необхідних засобів для захисту та звільнення своєї землі.

Водночас заступник керівника ОП Андрій Смирнов наголосив на важливості створення спеціального міжнародного трибуналу, який би займався найкривавішим злочином агресії з часів Другої світової війни, що спричинив усі інші подальші воєнні злочини під час агресії рф проти України.

Він розповів, що проєкт створення цього трибуналу вже було презентовано послам 30 країн.

Разом з тим заступник очільника ОП Ростислав Шурма поінформував про плани відбудови України, що стосуються як нагального відновлення соціальної, енергетичної, транспортної інфраструктури для нормального функціонування держави сьогодні, так і віддаленішої перспективи. Зокрема, за його даними, йдеться про Фонд відновлення, що матиме на меті створення можливостей для участі у відбудові й пожвавленні економіки України для державних і приватних інвесторів.

Читайте також: В ОП закликають світ приєднатися до створення трибуналу проти керівництва росії

Зі свого боку президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей запевнив, що українська громада у США постійно працює для того, щоб зупинити ворога, який прийшов на українську землю. Він пояснив, що це стосується напрямків оборонної підтримки України, санкційного тиску на росію, визнання рф державою – спонсором тероризму, притягнення її керівництва до відповідальності за воєнні злочини.

Футей розповів про заходи української діаспори на підтримку України, а також висловив готовність активно просувати у США ініціативи нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім звернувся до Конгресу США з пропозицією включити 35 мільйонів доларів на заходи з підтримки ядерної безпеки в Україні у законопроєкт про короткострокове державне фінансування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-