Штати шукають альтернативу визнанню росії країною-спонсором тероризму – Блінкен

Штати шукають альтернативу визнанню росії країною-спонсором тероризму – Блінкен

Укрінформ
Адміністрація США разом із Конгресом шукає альтернативу статусу країни-спонсора тероризму (SST) для росії, щоби ефективно притягти її до відповідальності за агресію, уникнувши непередбачених наслідків для інших країн.

Про це заявив у п’ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з главою МЗС Йорданії у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Існують певні проблеми у застосуванні цього конкретного рушія, визнання (росії – ред.) державою-спонсором тероризму – це може мати непередбачені наслідки, які не лише будуть некорисними, але й навіть шкідливими»,- зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: У США продовжать дискусію щодо визнання рф спонсором тероризму - посол

Водночас, за його словами, адміністрація зараз працює з Конгресом, «щоби побачити, чи є інший шлях, аби досягти того, що передбачає статус SST без будь-яких небажаних наслідків».

У цьому зв’язку він підкреслив, що санкцій та інші покарання, які передбачає статус SST, США вже запроваджуються.

«Те, що ми робимо за допомогою санкцій, експортного контролю, має глибокий вплив на росію, який зростає з кожним днем. Це ставатиме все важчим і важчим тягарем (для рф – ред.)»,- зауважив держсекретар США.

Читайте також: росію треба визнати країною-терористом: Зеленський розповів про звірства росіян в Ізюмі

Як повідомляв Укрінформ, президент США Байден під час розмови з журналістами у Вашингтоні заявив, що не вважає необхідним зараз визнавати росію державою-спонсором тероризму.

У Білому домі пояснили, що офіційне запровадження проти росії статусу країни-спонсора тероризму може створити негативний ефект для самої України, а також вплинути на глобальну продовольчу безпеку та інші міжнародні процеси.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде вимагати визнання росії державою-спонсором тероризму і не вважає, що нинішня неготовність адміністрації президента США Джо Байдена до цього означає, що таке рішення ніколи не може бути ухвалене.

Читайте також: У Сенаті представили законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму

Після викриття нових звірств росіян в Ізюмі Президент України Володимир Зеленський закликав застосувати проти рф статус країни-спонсора тероризму та посилити проти неї санкції й покарання за її дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-