У Сенаті представили законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму

У Сенаті представили законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму

Укрінформ
Американські сенатори демократ Річард Блюменталь та республіканець Ліндсей Грем представили законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Потреба в цьому заході є більш нагальною, ніж будь-коли раніше», — зазначив на пресконференції Блюменталь.

Своєю чергою Грем заявив, що визнання росії спонсором тероризму надішле потужний сигнал підтримки України Києву, союзникам США, водночас накладаючи на росію суворі покарання і дозволяючи подати на неї позов у судах США за дії в Україні та посилення санкцій.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про статус держави-терориста

Документ містить положення, що дозволить президенту США відмовитися від визнання країни спонсором тероризму з міркувань національної безпеки після того, як він засвідчить Конгресу, що росія більше не підтримує акти міжнародного тероризму.

Раніше обидва сенатори також виступали за визнання росії спонсором тероризму.

У липні спікер Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила, що такий крок вже «давно назрів».

Президент США Джо Байден зазначив, що не планує такого визнання для росії. Чиновники адміністрації не вважають, що визнання росії спонсором тероризму - найефективніший спосіб притягнення її до відповідальності, також це може перешкодити доставці гуманітарної допомоги Україні.

Читайте також: Хто така держава-спонсор тероризму і до чого тут росія

Як повідомляв Укрінформ, у липні, після того, як Держдеп утримався від виконання "необов'язкової" резолюції Сенату США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму, конгресмен-республіканець Тед Лью представив новий законопроєкт - цього разу на розгляд Палати представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-