Білий дім пропонує Конгресу надати Україні $35 мільйонів на підтримку ядерної безпеки

Білий дім пропонує Конгресу надати Україні $35 мільйонів на підтримку ядерної безпеки

Укрінформ
Білий дім звернувся до Конгресу США з пропозицією включити $35 мільйонів на заходи з підтримки ядерної безпеки в Україні у законопроєкт про короткострокове державне фінансування.

Про це повідомляє CNN із посиланням на представника адміністрації США, передає Укрінформ.

«Це сталося на тлі, коли офіційні особи США та їхні міжнародні партнери перебувають у стані підвищеної готовності через можливість ядерної катастрофи на окупованій росією Запорізькій АЕС на півдні України»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: Штати готують новий пакет оборонної допомоги Україні на понад $1 мільярд – Reuters

Зокрема, передбачається, що ці кошти підуть на допомогу Україні в забезпеченні ядерної готовності, закупівлі та обслуговування додаткових датчиків, оцінки та аналізу даних, а також для забезпечення Нацгвардії України захисними можливостями на атомних електростанціях.

При цьому підкреслюється, що $35 мільйонів – це лише невелика доля багатомільярдного пакета підтримки України, основна частина якого спрямована на військову та економічну допомогу.

Читайте також: США та союзники посилили стеження за росією на тлі ядерних погроз путіна

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок стало відомо про внесення на розгляд Конгресу США проєкту короткострокової бюджетної резолюції, яка передбачає пакет допомоги для України на $12,35 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-