До справи «Україна проти росії» мають намір долучитись 23 держави і одна неурядова організація

До справи «Україна проти росії» мають намір долучитись 23 держави і одна неурядова організація

Укрінформ
Прохання про приєднання до справи «України проти росії (Х)» подали 23 держави-сторони Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та 1 неурядова організація.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства юстиції України у Фейсбуці.

“Європейський суд з прав людини офіційно оприлюднив інформацію щодо масштабного приєднання країн та неурядових організацій у якості третьої сторони до міждержавної заяви України проти рф за № 11055/22 щодо широкомасштабного вторгнення останньої в Україну. На даний момент загалом є 23 прохання від держав-сторін Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод про приєднання до «України проти росії (Х)» за № 11055/22, а також 1 прохання від неурядової організації”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у списку Австрія, Бельгія, Хорватія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, Словаччина, Іспанія та Швеція.

Читайте також: Справа «Україна проти росії» може перетворитися на «Світ проти росії» - МЗС

Зазначається, що ще дві держави отримали додатковий час для розмірковувань.

У Мін’юсті нагадують, що справа стосується вчинення росією безлічі найважчих порушень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, зокрема порушення права на життя (стаття 2), заборони катувань (стаття 3), права на свободу і недоторканність (стаття 5), права на повагу до приватного та сімейного життя (стаття 8, права на свободу думки і вираження (статті 9 і 10), свободу зібрань та асоціацій (стаття 11) та право на захист власності (ст. 1 Першого протоколу до Конвенції).

Як повідомлялося, у червні 2022 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) отримав позовну заяву щодо міждержавної справи України проти росії стосовно звинувачень у серйозних та масових порушеннях прав людини, які були вчинені рф під час її воєнних операцій на території України з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-