Британія, США та Швеція вдячні Україні за звільнення їхніх громадян з полону рф – посли

Британія, США та Швеція вдячні Україні за звільнення їхніх громадян з полону рф – посли

Укрінформ
Посли Великої Британії, Сполучених Штатів та Швеції подякували Україні за звільнення з російського полону їхніх громадян.

На цьому вони наголосили на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, посол Британії Мелінда Сіммонс висловила подяку Президентові Володимиру Зеленському, його команді та правоохоронцям за ключову роль у звільненні полонених, у тому числі 5 британських громадян, а також подякувала владі Саудівської Аравії за допомогу.

«Це поклало кінець багатьом місяцям невизначеності та страждань, у тому числі загрозі смертної кари, для них та їхніх сімей з боку росії. На жаль, до звільнення не дожив один із затриманих британських цивільних і наші думки залишаються з родиною Пола Урі», - заявила британський дипломат українською мовою.

Сіммонс також закликала росію дотримуватися міжнародного гуманітарного права та не використовувати військовополонених і утримуваних цивільних у політичних цілях.

Крім того, посол США Бріджит Брінк привітала звільнення полонених, зокрема двох американців, які вчора повернулися із Саудівської Аравії, та подякувала українській владі від себе, свого уряду та громадян США за захист життів американців.

Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг також привітав Україну з успішним обміном та подякував від імені уряду та свого народу за включення до списку громадянина Швеції.

«Ми про це не забуваємо і не забудемо, що Україна саме в цей важкий момент прийняла рішення проявити своє занепокоєння щодо тих іноземців, яких тримає росія. Швеція це цінує», - підкреслив посол.

Читайте також: Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

Посли трьох країн запевнили Україну та її народ у підтримці боротьби за відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцерів, а також 10 іноземців, з них двоє зі США, 5 — з Великої Британії, один громадянин Швеції, один громадянин Хорватії і один громадянин Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-