Рада закликала світ не визнавати «референдуми», які рф намагається провести в Україні

Рада закликала світ не визнавати «референдуми», які рф намагається провести в Україні

Заява
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Заяву у зв’язку з черговим етапом ескалації безпекової ситуації у світі, спровокованим останніми рішеннями злочинної влади російської федерації та закликала світлову спільноту не визнавати псевдореферендумів на території України.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

"Російська федерація, здійснюючи широкомасштабну збройну агресію проти України, продовжує анексію тимчасово окупованих територій України шляхом проведення так званих референдумів. Верховна Рада України вважає незаконними рішення окупаційних адміністрацій російської федерації на тимчасово окупованих окремих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей щодо проведення псевдо референдумів про приєднання до Російської Федерації, що зухвало порушує основні норми та принципи міжнародного права, Конституцію України та чинне законодавство, а також спрямовано проти суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України". - йдеться у заяві.

Читайте також: ЄС ніколи не визнає результати оголошених росією «референдумів»

У документі зазначається, що такі дії рф є продовженням спроби анексії росією території України та використовуються як засіб політичного тиску злочинної російської влади на світову спільноту та надає можливість росії продовжувати тероризувати світ погрозами використання ядерної зброї, ставлячи тим самим під пряму загрозу існування не лише Європейського континенту, але й усього людства загалом.

У заяві наголошується, що світ має усвідомити існування реальної загрози пошкодження ядерних об’єктів України внаслідок збройної агресії росії.

Також оголошення путіним часткової мобілізації демонструє поглиблення та розширення злочинних намірів російської влади щодо України, що призведе до нової хвилі ескалації російської збройної агресії і та розширення масштабів війни проти України, що матиме руйнівні наслідки як для усієї Європи, так і для всього світу.

Читайте також: Сплановані росією «референдуми» в Україні не матимуть юридичної сили – ОБСЄ

У заяві українського парламенту наголошується на невід'ємному праві України на захист свого суверенітету і територіальної цілісності.

Також Рада засудила організацію та проведення будь-яких незаконних референдумів на тимчасово окупованих територіях України та закликала світову спільноту не визнавати їхні результати, та застерегти державу-агресора щодо їх організації і проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-