Шмигаль та Зеленська обговорили з генсеком ООН гуманітарні програми

Шмигаль та Зеленська обговорили з генсеком ООН гуманітарні програми

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і перша леді України Олена Зеленська провели зустріч із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, де обговорили реалізацію гуманітарних програм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«На сьогодні в Харківській області деокуповано більше 300 населених пунктів із населенням у 150 тисяч осіб. Допомога ООН на цих територіях є вкрай необхідною. Нагальним є надання постраждалому населенню фінансової, психологічної, соціальної та медичної допомоги, сприяння у відновленні та ремонті цивільної інфраструктури, а також проведення гуманітарного розмінування», - сказав під час зустрічі Шмигаль.

Також він наголосив на необхідності залучення можливостей ООН для демілітаризації Запорізької АЕС, зокрема, організації відповідної моніторингової місії.

Зеленська зі свого боку підкреслила, що голос ООН чутно в усіх країнах, навіть у країні-агресорі, тому Україна сподівається, що ООН його використає задля захисту українських дітей.

«Для нас принципово важливим було Ваше рішення про включення в цьогорічну доповідь щодо «Дітей у збройних конфліктах» ситуацію в Україні, оскільки це забезпечить належний моніторинг системою ООН злочинів проти дітей, які щоденно чиняться російськими окупантами в Україні», — сказала перша леді.

Читайте також: Статут та ідеали ООН перебувають під загрозою - Гутерреш

Сторони також обговорили продовження й розширення «зернової ініціативи» через чорноморські порти задля підтримання продовольчої безпеки у світі.

Як повідомлялося, 20 вересня в Нью-Йорку стартувала 77-ма сесія Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-