Макрон і Трасс домовилися підтримувати контакти для посилення допомоги Україні

Макрон і Трасс домовилися підтримувати контакти для посилення допомоги Україні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс під час зустрічі на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку домовилися підтримувати контакти для посилення допомоги Україні.

Про це повідомляє Єлисейський палац, передає Укрінформ.

Обидва лідери висловили побажання щодо тісної координації між Францією та Великою Британією на міжнародній арені. Макрон і Трасс проаналізували ситуацію в Україні, зокрема навколо Запорізької АЕС.

“Вони домовилися підтримувати контакти для посилення підтримки України на військовому, гуманітарному та економічному рівнях, а також якнайкращим чином реагувати на потреби, висловлені Києвом”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Макрон і Трасс також обговорили наслідки російської агресії для глобальної енергетичної безпеки. Обидва лідери висловили бажання скоординованого та єдиного підходу між Францією та Сполученим Королівством.

Читайте також: Макрон обговорив підтримку України з Каллас та Науседою

У ході зустрічі президент Франції "висловив емоції, які він пережив під час похорону королеви Єлизавети II", і подякував прем'єр-міністру та всьому Сполученому Королівству за цю церемонію.

Насамкінець Макрон і Трасс обговорили подальші кроки для поглиблення двосторонніх відносин між країнами.

Фото: twitter.com/trussliz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-