Макрон обговорив підтримку України з Каллас та Науседою

Макрон обговорив підтримку України з Каллас та Науседою

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон обговорив питання координації дій та підтримки України з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас та президентом Литви Гітанасом Науседою.

Як повідомляє Єлисейський палац, бесіда відбулася у вівторок в режимі конференц-зв’язку, передає Укрінформ.

“Цей обмін думками свідчить про їхнє спільне бажання підтримувати тісну координацію на тему розв’язаної росією війни в Україні та її наслідків у Європі та світі. Усі троє привітали дух єдності, який панує в Європейському Союзі після початку російської агресії”, - йдеться в комюніке.

Зазначається, що президент Франції повернувся до своїх переговорів протягом останніх кількох днів із Президентом України Володимиром Зеленським, президентом рф володимиром путіним та з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, які спрямовані на досягнення угоди, що гарантує безпеку ядерних установок у Запоріжжі та продовження зусиль зміцнити глобальну продовольчу безпеку. “Він зазначив, що обговорення продовжаться як з двома президентами, так і з генеральним директором МАГАТЕ”, - йдеться у повідомленні.

“Президент Республіки та його балтійські колеги також розглянули підтримку, яку надають Україні на військовому, гуманітарному та економічному рівнях. Вони підтвердили спільну мету – повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності України”, - зазначає Єлисейський палац.

Читайте також: Макрон заявив про потребу скоротити споживання газу у Франції на 10%

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої було обговорено перебіг бойових дій та ситуацію на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-