Макрон заявив про потребу скоротити споживання газу у Франції на 10%

Макрон заявив про потребу скоротити споживання газу у Франції на 10%

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон закликав громадян скоротити споживання енергоресурсів на 10% впродовж ближчих тижнів та місяців, щоби уникнути ризиків відключень цієї зими на тлі посилення напруженості у відносинах ЄС із росією.

Про це він заявив під час пресконференції в понеділок, передає Укрінформ із посиланням на АР.

«Найкраща енергія – це та, яку ми не споживаємо», - заявив у цьому зв’язку французький лідер.

Він закликав національні підприємства й домогосподарства економити енергію, зокрема шляхом відключення опалення та кондиціонування повітря.

Читайте також: Подальша оборонна підтримка та ситуація на ЗАЕС: Зеленський провів розмову з Макроном

Макрон також не виключив, що доведеться розглянути можливість примусової економії енергоспоживання, якщо добровільних зусиль буде недостатньо. За його словами, плани регулювання готуються «на випадок», якщо вони знадобляться, і що відключення відбуватимуться «в крайньому разі».

Читайте також: Макрон нагадав французам про ціну свободи в умовах агресії рф

Як повідомлялося, російський газовий монополіст газпром зупинив на невизначений термін роботу «Північного потоку», мотивуючи це тим, що технічне обслуговування єдиної робочої турбіни виявило несправності, які потрібно усунути. Пізніше речник кремля пєсков заявив, що проблеми з постачанням газу по цьому трубопроводу зберігатимуться, допоки на росію тиснутимуть санкції Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-