Білий дім вважає «референдуми» рф посяганням на суверенітет і цілісність України

Білий дім вважає «референдуми» рф посяганням на суверенітет і цілісність України

Укрінформ
Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати відкидають будь-які спроби рф провести нові «референдуми» на тимчасово захоплених українських територіях та вважають це посяганням на суверенітет України.

Про це він сказав у вівторок, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Якщо це («референдуми» – ред.) стануться, Сполучені Штати ніколи не визнають претензій рф про нібито анексію частини України. Ми ніколи не визнаємо цю територію як щось інше, ніж територія України», - наголосив високопоставлений радник Байдена.

Він підкреслив, що Сполучені Штати «однозначно відкидають» подібні спроби рф та назвав це посяганням на принципи суверенітету й територіальної цілісності. У цьому зв’язку представник Білого дому зауважив, що президент Джо Байден у своїй промові в середу на Генасамблеї ООН висловить рішучу позицію.

Читайте також: В ОП розцінюють будь-яку участь у «референдумах» посяганням на територіальну цілісність України

Як повідомляв Укрінформ, голова держдуми рф в'ячеслав володін виступив за прийняття тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей України до складу росії. російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести «референдуми про приєднання до росії».

«Референдуми про приєднання до росії» на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня», - пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Водночас, офіційний Київ виступив із заявою, наголосивши, що фейкові плебісцити не матимуть жодних юридичних наслідків та не змінять адміністративно-територіального устрою й міжнародно визнаних кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-