Глава МЗС Польщі: Німеччина свідомо зволікає з допомогою Україні

Глава МЗС Польщі: Німеччина свідомо зволікає з допомогою Україні

Укрінформ
Берлін свідомо зволікає з наданням реальної військової допомоги Києву, оскільки все ще сподівається на відновлення нормальної співпраці з росією.

Таку думку в інтерв’ю інтернет-порталу I.pl висловив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає Укрінформ.

“Між тим масштаби та темпи підтримки України Німеччиною демонструють риси навмисного зволікання, ніби намір полягає у тому, щоб незалежно від результату цієї війни німецько-російські відносини постраждали якомога менше, також і за рахунок довіри до Німеччини у вільному світі”, - заявив Рау.

Читайте також: У Генштабі підтвердили наміри Бундесверу поставити РСЗВ MARS II та 50 бронеавтомобілів

Він зазначив, що не заздрить Німеччині у нинішній ситуації, оскільки Берлін зазнав фіаско у своїй політиці щодо росії і країн Східної Європи, зокрема реалізовуючи хибну економічну модель, що спиралася на дешеві російські енергоносії.

Рау зауважив, що Варшава і Берлін мають різні погляди на багато питань, зокрема у справі допомоги України. За його словами, Польща максимально допомагає Україні, а дії Німеччини у цьому напрямку бажають кращого.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-