Клімкін назвав недостатньою реакцію Заходу на російські атаки інфраструктури України

Клімкін назвав недостатньою реакцію Заходу на російські атаки інфраструктури України

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає недостатньою реакцію колективного Заходу на недавні ракетні обстріли росією критичної цивільної інфраструктури українських міст.

Таку думку дипломат висловив у інтерв'ю "Радіо НВ", передає Укрінформ.

"Тут, я вважаю, Захід не дотягнув", - сказав Клімкін у відповідь на прохання прокоментувати реакцію на цілеспрямовану атаку росії цивільної інфраструктури Харкова і Кривого Рогу.

У цьому контексті колишній очільник МЗС зазначив, що, на його думку, американська адміністрація мала б зробити заяву, що в разі повторних подібних атак питання визнання росії державою-терористом буде офіційно поставлено у порядок денний.

"Так само, з точки зору дипломатичних зв'язків, я б дуже хотів, щоб хоча б декілька послів виїхали (з росії - ред.) для консультацій - це теж був би потужний сигнал. А росіяни такі сигнали розуміють. Посол США і посол ЄС і так виїхали декілька днів тому, але потрібно було зробити ще один наступний крок", - вважає Клімкін.

Він припустив, що причиною такої стриманої реакції колективного Заходу є те, що певна його частина хоче ще раз конфіденційно поговорити з путіним і передати йому , як кажуть, "останнє китайське попередження" саме зараз.

Читайте також: Українці будуть забезпечені електрикою за всіх сценаріїв опалювального сезону - Укренерго

Клімкін нагадав, що днями канцлер Німеччини Олаф Шольц розмовляв з очільником кремля, і зазначив, що передача цих сигналів відбувається і "по інших каналах".

Як повідомляв Укрінформ, пізно ввечері 11 вересня росіяни обстріляли Харків. Ракети влучили в ТЕЦ №5, яка є однією з найбільших електростанцій в Україні.

Увечері 14 вересня авіація росії завдала удару крилатими ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-