Підтоплення у Кривому Розі: вночі підривали греблю для зниження рівня води

Підтоплення у Кривому Розі: вночі підривали греблю для зниження рівня води

Укрінформ
На Дніпропетровщині цієї ночі підривали греблю в районі Чорногорки, щоб знизити рівень води, який критично піднявся в річці Інгулець після ракетного удару російських військ.

Про це повідомив у відеозверненні начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"Вночі проводився великий перелік заходів, починаючи від двох підривів греблі у районі Чорногорки для того, щоб збільшити пропускну спроможність, закінчуючи великими інженерними роботами", - зазначив Вілкул.

Читайте також: Мешканців низки вулиць у Кривому Розі просять евакуюватися через підтоплення

Він повідомив, що ліквідація наслідків ракетної атаки триває, потік води зменшився, рівень води у місцях підтоплень почав спадати. Підтоплено 112 приватних будинків та дачних ділянок у Гданцівці та Матренівці Інгулецького району Кривого Рогу, проводилася евакуація людей.

Водопостачання зараз є скрізь, окрім військового містечка та мікрорайону Макулан. Там виявлено ще одне місце влучення російської ракети, пошкоджено водогін. Над усуненням пошкоджень аварійні бригади працювали всю ніч, після обіду має бути відновлено централізоване водопостачання. Наразі туди спрямовано водовози.

Читайте також: Зеленський: Сьогоднішні ракетні удари – це спроба затопити Кривий Ріг

За даними голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, під час ліквідації наслідків ракетного обстрілу росіянами гідротехнічних споруд у Кривому Розі вдалося знизити рівень води в річці Інгулець на 40 см.

"Рівень води у річці Інгулець на цю хвилину знизився уже на 40 сантиметрів і падає далі. Дякую рятувальникам, аварійним службам і усім, хто працював цілу ніч і продовжує працювати зараз. Кожен з вас зробив неймовірне", - написав він в Телеграмі.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко в Телеграмі додав, що рятувальники врятували 11 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 14 вересня авіація росії завдала удару крилатими ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-