Підтоплення у Кривому Розі: мешканців низки вулиць просять евакуюватися

Підтоплення у Кривому Розі: мешканців низки вулиць просять евакуюватися

Укрінформ
Унаслідок ракетного обстрілу гідротехнічних споруд у Кривому Розі піднявся рівень води в річці Інгулець, тож мешканців деяких вулиць просять евакуюватися на час ліквідації наслідків аварії.

Таку інформацію оприлюднив у Телеграмі глава військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

«Шановні криворіжці, сьогодні русня вчинила ще один терористичний акт. Вісьмома крилатими ракетами вдарила по дуже великій гідротехнічній споруді у Кривому Розі. Намагання - змити просто водою частину нашого міста», - написав він.

Вілкул наголосив, що ситуація контролюється, для ліквідації аварії задіяні всі служби. Але рівень води в річці Інгулець піднявся. Тож аби уникнути зайвих ризиків він звернувся з проханням евакуюватися до мешканців деяких вулиць.

Читайте також: Зеленський: Сьогоднішні ракетні удари – це спроба затопити Кривий Ріг

Ідеться про такі вулиці в Інгулецькому районі: Штерна, Гжацька, Склевата, Югоківська, Григорівська, Земнукова.

У Центрально-Міському районі це стосується таких вулиць: Лепицького, Іорданська, Бажанова, Грабовського, Машинобудівників, Черняховського, Дунайська, Ходича, Маріупольска, Сташкова, Зарічна, Першотравнева, Староярмаркова, Плєханова, Маміна-Сібіряка, Ентузіастів.

За словами Вілкула, комунальними автобусами мешканців доставлять у школи та дитячі садки, де вони можуть перебувати, поки триватиме ліквідація наслідків аварії.

Читайте також: У Кривому Розі рівень води на вулицях постійно моніторять спеціальні пости - ОП

«Ще раз хочу сказати, ситуація контрольована, ми розуміємо що робити. Ми сильні, ми впораємося, але краще себе все ж таки вберегти», - наголосив Вілкул.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня близько 17:00 російські війська вдарили з літаків по Кривому Рогу та його околицях крилатими ракетами, внаслідок чого пошкоджено гідротехнічні споруди.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-