Покарання росії: Костін на засіданні Комітету міністрів РЄ заявив про необхідність спецтрибуналу

Покарання росії: Костін на засіданні Комітету міністрів РЄ заявив про необхідність спецтрибуналу

Укрінформ
Створення міжнародних механізмів притягнення до відповідальності за злочин агресії є глобальним зобов’язанням.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час виступу на засіданні Комітету Міністрів Ради Європи, передає Укрінформ з посиланням на Офіс генпрокурора.

«Продовжуємо на найвищому міжнародному рівні піднімати питання створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України, а також напрацювання механізму конфіскації активів осіб, причетних до фінансування агресії, на користь українського народу», - заявив він.

За його словами, ОГП повністю згоден із партнерами, що існуючі міжнародні механізми повинні бути ефективними. «Тому вдячні за готовність продовжити дискусію та дати імпульс до притягнення до відповідальності на міжнародному рівні за найтяжчий злочин - агресію», - додав генпрокурор.

Читайте також: «Трибунал для путіна»: у МЗС відповіли на погрози медведєва ядерною зброєю

Як він зауважив, с необхідний для того, щоб притягнути російське військове і політичне керівництво до відповідальності відповідно до норм міжнародного права та стандартів прав людини.

«Ми продовжуватимемо розслідування та судове переслідування воєнних злочинців на національному рівні, а також ефективно координуватимемо роботу з МКС і, сподіваюся, зі Спеціальним трибуналом у найближчому майбутньому», - заявив Костін.

Генпрокурор зазначив, що створення міжнародних механізмів притягнення до відповідальності є глобальним зобов’язанням, яке всі мають взяти на себе, оскільки ця війна матиме далекосяжні наслідки не лише для України, а й для Європи, а також для світового порядку.

Читайте також: Кулеба подякував депутатам Європарламенту за підтримку створення спеціального трибуналу

Як повідомляв Укрінформ, у липні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України для притягнення вищого військового та політичного керівництва російської федерації до відповідальності та розкрив його майбутні параметри.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-