Кулеба подякував депутатам Європарламенту за підтримку створення спеціального трибуналу

Кулеба подякував депутатам Європарламенту за підтримку створення спеціального трибуналу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подякував депутатам Європейського парламенту за підтримку заклику створити спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України.

Про це глава української дипломатії заявив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Вдячний депутатам Європарламенту, які підтримали резолюцію із закликом до ЄС підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та надати йому необхідні ресурси та підтримку. Разом ми притягнемо до відповідальності російське керівництво», - зазначив він.

Читайте також: Розслідування злочинів рф і торгівля: Європарламент ухвалив важливі для України резолюції

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі в ході пленарного засідання Європарламенту відбулися слухання щодо боротьби проти безкарності за воєнні злочини, скоєні в Україні під час вторгнення рф.

Учасники парламентських дебатів підтримали зусилля Єврокомісії із координації широкого міжнародного розслідування цих злочинів. Вони висловилися за широку взаємодію українських слідчих та всієї міжнародної групи розслідувачів із Міжнародним кримінальним судом, а також за створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання російських воєнних злочинців та представників політичного керівництва росії, котрі несуть відповідальність за злочинні накази.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-