Мета тиску на рф полягає в тому, щоби досягти її стратегічної поразки - Держдеп

Мета тиску на рф полягає в тому, щоби досягти її стратегічної поразки - Держдеп

Укрінформ
Мета Сполучених Штатів полягає не в тому, щоби повісити на росію той чи інший негативний «ярлик», а добитися її остаточної стратегічної поразки й примусити завершити війну, яку вона розв’язала проти України.

Таку відповідь на запитання Укрінформу щодо перспектив визнання рф країною-спонсором тероризму озвучив голова Офісу з питань координації санкцій Держдепартаменту США посол Джим О’Браєн.

«Усі «ярлики», про які говорять, відволікають від суті, а саме: росія в результаті вийде з цієї війни, зазнавши стратегічної поразки – і над цим ми працюємо за допомогою наших санкцій»,- зауважив високопоставлений представник Держдепу.

Читайте також: Санкції проти росії працюють, як би путін це не заперечував – Держдеп

Він підкреслив, що адміністрація США «завжди контактує з Конгресом і українськими партнерами, щоби побачити, який наступний крок буде доцільним».

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня президент США Джо Байден висловив позицію, що не вважає необхідним зараз визнавати росію країною-спонсором тероризму. Пізніше Білий дім пояснив, що цей інструмент «не є найефективнішим чи найпотужнішим кроком», аби притягти рф до відповідальності, оскільки матиме потенційні побічні ефекти для союзників і партнерів, у тому числі для України.

Читайте також: Прем’єр Польщі: росія робить гарну міну при поганій грі - санкції треба посилювати

Водночас в адміністрації США запевнили, що вже запровадили достатньо суворі обмеження проти росії та мають намір продовжувати цей курс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-