Трасс поговорила з Байденом про російську агресію та підтримку України

Трасс поговорила з Байденом про російську агресію та підтримку України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс обговорила телефоном з президентом США Джо Байденом економічні проблеми, спричинені вторгненням росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це Трасс написала у Твіттері.

«Увечері я розмовляла з Джо Байденом про нашу спільну роботу як лідерів вільних демократій над подоланням спільних викликів, зокрема економічних проблем, спричинених путінською війною», - зазначила вона.

За словами Трасс, обидві країни розвиватимуть зв'язки, зміцнюючи альянс у рамках НАТО та AUKUS (оборонний пакт, укладений Австралією, Великою Британією та США).

У заяві Білого дому вказується, що обидва лідери обговорили продовження тісної співпраці, спрямованої на підтримку України, розв’язання проблем, пов'язаних із Китаєм, запобігання отриманню Іраном ядерної зброї, а також «забезпечення стійких і доступних енергетичних ресурсів».

Читайте також: Трасс у своїй першій промові на посаді прем'єра згадала про Україну та агресію рф

Своєю чергою Байден у Твіттері зазначив, що очікує на поглиблення особливих відносин між країнами та тісну співпрацю у «вирішенні глобальних викликів, включаючи подальшу підтримку України, яка захищається від російської агресії». 

Як повідомлялося, Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, який провів розмову з новою очільницею уряду Великої Британії Ліз Трасс.

 Фото: Simon Dawson / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-