Трасс у своїй першій промові на посаді прем'єра згадала про Україну та агресію рф

Трасс у своїй першій промові на посаді прем'єра згадала про Україну та агресію рф

Укрінформ
Новообрана прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс виступила зі своєю першою промовою після вступу на посаду голови британського уряду.

Про це повідомляє Укрінформ.

В промові вона спершу подякувала своєму попереднику на цій посаді Борису Джонсону.

«Борис Джонсон забезпечив Brexit, вакцину від COVID, і він став проти російської агресії. Він залишиться в історії, як надзвичайно важливий прем’єр-міністр», - сказала Трасс.

Вона також зазначила, що Велика Британія «стикається з глобальними викликами, спричиненими російською агресією в Україні та наслідками пандемії COVID», однак пообіцяла «перетворити Британію на країну з високооплачуваною роботою, безпечними вулицями, країну, де кожен усюди має можливості, на які заслуговує».

Ліз Трасс наголосила, що Велика Британія «захищатиме свободу і демократію у всьому світі, визнаючи, що внутрішня безпека неможлива без безпеки зовнішньої».

Вона також зазначила, що трьома пріоритетними напрямками внутрішньої політики на посаді прем’єр-міністра вона для себе визначила проведення реформ та покращення інвестиційного клімату, протистояння загрозам у енергетичному секторі та покращення ситуації у сфері охорони здоров’я.

Читайте також: Ліз Трасс офіційно очолила уряд Британії

Як повідомляв Укрінформ, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що його відомство вже розпочало підготовку до візиту Ліз Трасс в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-