Рада закликала ЄС запровадити для росіян «візовий бан» і восьмий пакет санкцій

Рада закликала ЄС запровадити для росіян «візовий бан» і восьмий пакет санкцій

Укрінформ
Верховна Рада закликала інституції Євросоюзу та держави-члени ЄС припинити видачу громадянам російської федерації туристичних віз, обмежити надання шенгенських та національних віз і запровадити восьмий пакет санкцій проти росії, у тому числі проти «росатома».

За постанови № 7710 та № 7733 проголосували відповідно 324 та 327 народних депутатів, повідомляє Укрінформ із посиланням та сайт парламенту.

Так, постановою № 7710 парламент закликав інституції ЄС та держав-членів ухвалити як внутрішньодержавні рішення, так і рішення на рівні Європейського Союзу щодо заборони видачі туристичних віз громадянам російської федерації під час засідання Ради Європейського Союзу найближчим часом, скасувати дію існуючих туристичних віз росіянам, у тому числі тим, що вже перебувають на території країн Євросоюзу, а також скасувати існуюче авіаційне та наземне сполучення з рф.

Читайте також: Зеленський про візові санкції для рф: Європа - не Діснейленд для прихильників терору

Також парламентарії закликали ЄС запровадити жорсткі санкції проти «росатома» і всієї російської атомної промисловості у відповідь на ядерний шантаж й терміново вжити заходів та змусити росію звільнити Запорізьку атомну електростанцію і повернути під контроль України заради безпеки всього світу.

Крім того, ВР просить запровадити 8-й пакет санкцій ЄС, який повинен включати, зокрема, повне ембарго на ввезення найважливіших товарів російського експорту, включаючи нафту, газ, вугілля, золото, відключення всіх російських банків від міжнародної міжбанківської системи SWIFT, припинення всіх російських інвестицій у галузі енергетики в Європейському Союзі, у тому числі в атомну енергетику, запровадити, а також заборонити російське судноплавство, логістику та доступ до портів на території держав-членів Євросоюзу.

Читайте також: Шмигаль переконує Захід позбавити росіян можливості подорожувати Європою

Постановою № 7733 народні депутати закликали Європейську Раду затвердити політичне рішення ЄС, прийняте під час зустрічі глав МЗС 31 серпня щодо повного припинення дії Угоди між ЄС та росією про спрощений порядок оформлення віз; невизнання російських паспортів, виданих на нещодавно окупованих територіях України; вироблення спільної позиції ЄС про анулювання 10 млн вже виданих росіянам діючих шенгенських віз.

Парламент звертається до інституцій ЄС, парламентів та урядів його держав-членів встановити обмеження на видачу шенгенських та національних віз і заборону в’їзду для громадян росії за винятком певних категорій – гуманітарні питання, возз’єднання родини, політичні переслідування, отримання дозволу на імміграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-