У МЗС засудили «шабаші під триколорами» держави-агресора у Кельні та Празі

У МЗС засудили «шабаші під триколорами» держави-агресора у Кельні та Празі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ засудило спроби учасників проросійських акцій, які відбулись у Кельні та Празі, виправдати війну росії проти України та зневажити честь та гідність українців, які ціною своїх життів відстоюють свободу в Європі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненій у Фейсбуці.

Він нагадав, що мітингувальники вимагали припинити підтримку України та скасувати санкції проти рф. Окрім того, виголошувалися заклики, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України, а також оголошувався збір коштів на підтримку незаконних збройних формувань на Донбасі.

«Проведення подібних шабашів під триколорами держави-агресора в центрі Європи є неприпустимим. Ці заходи не мали нічого спільного зі свободою слова та реальними настроями в Німеччині та Чехії. Ми засуджуємо спроби учасників проросійських акцій виправдати війну росії проти України та зневажити честь та гідність українців, які ціною своїх життів відстоюють свободу в Європі», - заявив Ніколенко.

Речник МЗС також акцентував, що українська сторона не має сумнівів у солідарності з українцями абсолютної більшості німців та чехів, які надали сотням тисяч з них тимчасовий притулок, а також підтримують Україну і політику своїх урядів щодо протидії російській агресії.

«Акції, які відбулися в неділю, не зможуть похитнути дружбу між Україною та Німеччиною і Чехією, підтримку яких ми високо цінуємо», - наголосив речник МЗС.

Він також висловив подяку мешканцям Кельна та Праги, які виступили проти проросійських мітингів в неділю.

Читайте також: Проросійська акція у Празі свідчить лише про страх чехів перед економічною кризою - експерт

Як повідомлялося, близько двох тисяч переважно російськомовних демонстрантів вийшли на протест у німецькому Кельні в неділю, вимагаючи від Німеччини припинити підтримку України та скасувати санкції проти рф.

3 вересня десятки тисяч людей зібралися у центрі Праги на демонстрацію проти уряду, а також із вимогою діалогу з росією.

Поліція оцінила їх кількість у 70 000 осіб. Багато демонстрантів принесли чеські прапори, дехто мав плакати проти ЄС, НАТО, прем'єр-міністра Петра Фіали, "зеленого курсу" для Європи та проти відмови уряду співпрацювати з росією. Організатори вимагали відставки уряду. Водночас вони хотіли, щоб уряд дозволив їхнім експертам вести переговори щодо купівлі газу та нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-