Україна виходить з Об'єднаного інституту ядерних досліджень, розташованого у рф

Україна виходить з Об'єднаного інституту ядерних досліджень, розташованого у рф

Укрінформ
Кабінет Міністрів 2 вересня прийняв постанову про вихід України із складу членів Об’єднаного інституту ядерних досліджень, який розташовано у росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

“Беручи до уваги рішення Ради Європейської організації з ядерних досліджень (далі – ЦЕРН) від 8 березня 2022 року щодо неприйнятності співпраці з країною-агресором у науково-технічній сфері, вжиття заходів щодо призупинення співпраці ЦЕРН із профільними установами рф, що функціонують на території країни-агресора і учасником яких є й Україна, Постійне представництво України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві звернулося до МОН як до центрального органу виконавчої влади України, що опікується питаннями міжнародної науково-технічної співпраці, з пропозицією ініціювати перед Кабінетом Міністрів України проєкт рішення про вихід із членства організацій, штаб-квартири яких розташовані на території країни-агресора, зокрема Об’єднаного інституту ядерних досліджень”, - ідеться в повідомленні.

В МОН заявили, що українськими вченими засуджено відстороненість та бездіяльність науковців Об’єднаного інституту ядерних досліджень щодо трагічних подій в Україні, спричинених збройним вторгненням військ рф 24 лютого, та прийнято рішення щодо призупинення співпраці з ОІЯД.

Постанова Кабінету Міністрів “Про вихід із складу членів Об’єднаного інституту ядерних досліджень” спрямована на захист національних інтересів та національної безпеки України.

Об’єднаний інститут ядерних досліджень – міжнародна міжурядова науково-дослідна організація, розташована у місті Дубна московської області російської федерації. Її засновниками є 18 держав-членів. Основними напрямами теоретичних і експериментальних досліджень інституту є ядерна фізика, фізика елементарних частинок і дослідження конденсованого стану речовини. Інститут заснований відповідно до Угоди про створення Об’єднаного інституту ядерних досліджень від 26 березня 1956 року.

Читайте також: Міністри фінансів G7 схвалили обмеження цін на російську нафту

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про санкції до "викладачів" та "навчальних закладів", які поширювали на тимчасово захоплених територіях України освітні стандарти російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-