МЗС відреагувало на заяви Сіярто про війну в Україні: Історія все розставить на свої місця

МЗС відреагувало на заяви Сіярто про війну в Україні: Історія все розставить на свої місця

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України розкритикувало заяви глави МЗС Угорщини Петера Сіярто про те, що війна послабила Європейський Союз і що Європа мала уникнути плати за неї.

Про це заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, Ніколенко наголосив на необхідності сказати правду про те, що до послаблення Євросоюзу призводять спроби зруйнувати внутрішню єдність.

На переконання речника, ніхто не повинен забувати: українці платять своїми життями за те, щоб в інших куточках Європи люди не бачили жахіття війни.

«російська агресія гібридна. Вона не зводиться лише до військової складової. росіяни атакують українські міста і села крилатими ракетами і танками, а країни ЄС - захмарними цінами на газ та пропагандою. Нагадаю, що росія почала шантажувати європейських споживачів поставками енергоресурсів і високим цінником ще з листопада 2021 року - за три місяці до початку повномасштабного вторгнення на територію України», - зазначив він.

«Немає «це не наша війна». Немає «їхньої війни», - підкреслив Ніколенко.

Речник МЗС зауважив, що напад росії на Україну - це напад на весь демократичний світ, демократичні цінності, право бути собою і самостійно визначати своє майбутнє. На думку Ніколенка, марно сподіватися, що вдасться відсидітися; вдавати, що «те, що твого сусіда розриває на шматки, тебе не стосується».

«Це не може бути так хоча б і через те, що на території України проживає понад 150 тис. українців угорського походження, турботу про яких системно підкреслює Будапешт. Історія все розставить на свої місця. Імена тих, хто був на стороні добра, і тих, хто на стороні зла - будуть вписані в підручники», - додав дипломат.

Ніколенко також висловив надзвичайну вдячність європейським партнерам — справжнім лідерам і друзям — за їхню щирість, рішучість і допомогу українцям у цей непростий час.

Читайте також: Євродепутатка: У керівництва ЄС є чітке розуміння, що це війна не лише українська

Як повідомлялося, глава МЗС Угорщини Петер Сіятро заявив, що війна в Україні призвела до катастрофічного послаблення Європи та Євросоюзу. Угорський міністр закликав також сказати, що «лідери ЄС не змогли захистити людей в Європі від того, щоб вони не платили за війну, за яку взагалі не несуть відповідальності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-