Євродепутатка: У керівництва ЄС є чітке розуміння, що це війна не лише українська

Євродепутатка: У керівництва ЄС є чітке розуміння, що це війна не лише українська

Укрінформ
Країни Євросоюзу зберігають єдність і рішучість у питанні допомоги Україні до її перемоги у розв’язаній росією війні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час 26-ї щорічної конференції Форуму 2000 у Празі заявила депутатка Європейського парламенту від Німеччини, заступник голови Комітету з міжпарламентського співробітництва ЄС - Україна Віола фон Крамон-Таубадель.

«У керівництва держав Європейського Союзу є чітке розуміння, що це війна не лише українська, це війна європейська. Тому Європа сьогодні об’єднана спільною солідарністю та відповідальністю за те, що буде з Україною в майбутньому», - сказала вона.

Хоча, зауважила Крамон-Таубадель, не всі країни-члени ЄС можуть сьогодні допомагати Україні однаковою мірою, оскільки в їхніх урядах присутні різні політичні сили з часто відмінними поглядами на війну.

«Щонайменше в інституціях ЄС - Європарламенті, Єврокомісії, Європейській раді є чітке розуміння того, що перемогти в цій війні можна тільки спільними зусиллями», - наголосила депутатка.

Читайте також: ЄС збільшить військову підтримку України - Боррель

Вона зазначила, що разом з колегами-європарламентарями намагається переконувати очільників держав ЄС збільшувати допомогу Україні: «Ми постійно лобіюємо надання Україні зброї, у тому числі важкого озброєння, та фінансової допомоги. Зброя і гроші – інше не має значення сьогодні».

Водночас, на її переконання, перемога у війні та швидка відбудова України значною мірою залежать від впровадження реформ, які необхідно продовжувати попри пов’язані з війною труднощі. Зокрема, завершити децентралізацію, реформувати систему правосуддя і створити сприятливе бізнесове середовище для залучення іноземного бізнесу та інвестицій в Україну.

У такому разі, за словами Крамон-Таубадель, після завершення війни «ми всі разом із міжнародною спільнотою, європейськими державами та міжнародним бізнесом швидко відбудуємо Україну й відновимо тут нормальне життя».

Читайте також: ЄС завжди стоятиме пліч-о-пліч з Україною – президентка Європарламенту

Форум 2000 щорічно проводиться в Празі. Фонд «Форум 2000» було засновано у 1996 році як спільну ініціативу першого президента Чехії (1993-2003) Вацлава Гавела, японського мецената Йохея Сасакава та американського письменника, журналіста і лауреата Нобелівської премії миру 1986 року Елі Візеля. Мета діяльності Форуму 2000 - підтримка цінностей демократії та поваги до прав людини, сприяння розвитку громадянського суспільства й заохочення релігійної, культурної та етнічної толерантності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-