Шмигаль закликає Європу не давати візи росіянам: Їм потрібен холодний душ

Шмигаль закликає Європу не давати візи росіянам: Їм потрібен холодний душ

Укрінформ
В Україні очікують, що всі партнери погодяться з оцінкою дій росії проти українців як геноциду.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю німецькому Deutsche Presse-Agentur, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Якщо порівняти, скільки солдатів загинуло з українського боку і скільки мирних жителів, то мирних жителів набагато більше. Це російська політика – вбивати мирних жителів України просто тому, що вони українці. Це називається геноцидом. Якщо подивитися на всі факти, то всі ознаки геноциду присутні. Ми очікуємо, що наші партнери, включаючи Німеччину, погодяться з нашою оцінкою", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна очікує на танки Abrams від США та Leopard 2 від Німеччини - Шмигаль

Говорячи про ініціативу щодо обмеження на в'їзд у ЄС для громадян росії, він зауважив, що згідно з даними опитувань, близько 80 відсотків людей у росії підтримують війну проти України.

"На жаль, це не тільки війна путіна. 200 тисяч російських солдатів воюють проти України. Навіть їхні родини нічого не говорять проти, населення в цілому підтримує цю війну. Не можна ділити росіян на хороших і поганих. Для нас нестерпно, що частина росіян вбиває і ґвалтує людей в нашій країні, а інша частина добре живе на Заході, їде у відпустку, насолоджується dolce vita. російському суспільству потрібен холодний душ у вигляді візової заборони для туристів і студентів", - переконаний Шмигаль.

Читайте також: Кулеба - про візові обмеження для росіян: Рішення ЄС позитивне, але важлива його імплементація

Відповідаючи на запитання про те, чи не боїться він поширення у Європі втоми від війни і зменшення готовності підтримувати Україну, Прем'єр-міністр нагадав, що на початку війни нам давали лише три дні, але країна вже пів року протистоїть нападу росії.

"Ми лишаємось єдині з нашими союзниками, з нашими партнерами в об’єднаній Європі, із США та Великою Британією. Ми за свободу. Я не думаю, що ви можете втомитися від боротьби за свободу", - сказав глава українського уряду.

Водночас, на його думку, тим, хто починають у Німеччині дискусії про втому від війни, слід подивитися російські ток-шоу. "Там говорять і про долю Німеччини, про країни Балтії, про Європу в цілому. Ми всі на мішені цього режиму, ми повинні об’єднатися і разом боротися за свободу в Європі", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, 31 серпня у Празі міністри закордонних справ країн - членів Євросоюзу домовилися щодо призупинення угоди про спрощений візовий режим з росією. За словами високого представника ЄЄ з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, це рішення приведе до суттєвого зменшення кількості віз, які видаватимуть росіянам.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-