Огризко вважає профанацією ідею організації збройного спротиву в росії

Огризко вважає профанацією ідею організації збройного спротиву в росії

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає профанацією ідею створення за межами рф структури для організації збройної боротьби всередині росії, бо там немає сил, здатних піднятися на спротив.

Про це Огризко заявив на пресконференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кажуть, сьогодні (Ілля) Пономарьов займається створенням якоїсь структури, яка начебто буде організовувати збройний спротив у росії іззовні. Мені здається, це профанаційна ідея від самого початку, тому що в росії немає сьогодні тих сил, які можуть піднятися на спротив, і саме в цьому різниця між російською рабською ментальністю і українською ментальністю, яка передбачає, що через порушення твоїх прав піднімаються всі», - сказав Огризко.

У цьому контексті він нагадав, як на наступний день після побиття студентів 30 грудня 2013 року піднявся весь Київ. Водночас дипломат провів паралель з тим, як учасники демонстрації опозиції на Болотній площі в москві йшли на неї з кульками і прапорцями і проходили крізь «рамку».

«У цьому різниця між тим, що відбувається тут, і що відбувається там. Тому я думаю, що йдеться лише про спроби у російському суспільстві зародити якісь речі, які, на мою думку, будуть реальними, у кращому випадку, через покоління. Якщо до того часу російська федерація залишиться такою, якою вона є сьогодні», - спрогнозував колишній міністр.

За його словами, історична місія України полягає в тому, щоб цієї рф у світі більше не існувало, тому що це «колоніальна країна, де метрополією виступає москва, яка пригнічує власні регіони».

Читайте також: У росії опозиціонера Гозмана арештували на 15 діб за допис, що Сталін гірший за Гітлера

Як повідомляли ЗМІ, сьогодні в Ірпені на Київщині представники кількох організацій підписали декларацію про принципи діяльності російської збройної опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-