російська опозиція оголосила про створення політичного центру збройної боротьби в Україні

російська опозиція оголосила про створення політичного центру збройної боротьби в Україні

Фото
Укрінформ
Легіон «Свобода росії» та «Національна республіканська армія» (НРА) підписали Декларацію про співпрацю та координацію дій і планують створити спільний політичний центр, який очолить російський опозиційний політик Ілля Пономарьов.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, від Легіону «Свобода росії» декларацію підписав боєць із позивним «Цезар», а бійці НРА, які діють на території рф, уповноважили на це Пономарьова. Російський добровольчий корпус (РДК) планує підписати цей документ пізніше.

«Усі наші підрозділи, усі наші дії, які ми вели від початку війни, були спрямовані на одне - на те, що цей режим (у рф - ред.) має впасти, імперія має вмерти, Україна має перемогти, а ця війна має бути закінчена. І це є нашою спільною метою», - заявив Пономарьов.

За його словами, кожен з них на своїй ділянці робив свою роботу - хто у рф, хто на полі бою.

«І наразі ми розуміємо, що потрібно робити наступний крок. Ми бачимо, яку кількість нерозуміння, здивування, питань викликає те, що, виявляється, є росіяни, які воюють пліч-о-пліч з українцями, які ведуть збройний опір і націлені йти до кінця. І тому ми розуміємо, що потрібно створити якесь політичне представництво, якийсь спільний центр, щоб пояснювати наші цілі, показувати, розказувати, спілкуватися як з органами державної влади, так і з журналістами», - сказав політик.

Пономарьов наголосив, що вони дуже вдячні за те, що мають змогу діяти в Україні.

Легіон «Свобода росії» та «Національна республіканська армія» підписали Декларацію про співпрацю та координацію дій / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Своєю чергою боєць легіону «Свобода росії» із позивним «Цезар» заявив: «Ми дуже вдячні українському народу, командуванню ЗСУ і Президенту Зеленському за те, що вони дали нам можливість зі зброєю в руках змити сором, яким покрив себе російський народ. Для нас велика честь стояти поруч, пліч-о-пліч з українцями».

У підписаній декларації встановлюються принципи діяльності російської опозиції, яка веде війну з режимом президента рф володимира путіна з обох боків фронту.

Зокрема, підписанти планують провадити спільну інформаційну політику, пояснюючи російському суспільству свої цілі і завдання, проводячи агітацію серед противників путінізму.

Підписанти документа зазначають, що взяли зброю у руки «виключно щоб боротися з узурпаторами влади у рф, розпалювачами і організаторами війни і їхніми прислужниками і фінансистами».

Під час заходу також було проголошено єдину символіку збройного антипутінського опору. Підписанти, при збереженні символіки кожного зі своїх підрозділів, приймають біло-синьо-білий прапор як символ спільної боротьби.

Читайте також: ЄС у річницю замаху на Навального закликав росію звільнити політика

Як повідомлялося, учасники легіону «Свобода росії» заявили, що цей підрозділ був створений для боротьби з путінським режимом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-