Європейські партнери підтримали медіареформу в Україні - Нацрада

Європейські партнери підтримали медіареформу в Україні - Нацрада

Укрінформ
Представництво Ради Європи, Європейського Союзу і Посольства Швеції в Україні висловилися на підтримку Закону України "Про медіа".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з посиланням на відповідні дописи у Твіттері.

"Європейські партнери на своїх сторінках у Твіттері висловилися на підтримку проєкту закону про медіа, назвавши його важливим кроком на шляху євроінтеграції України. Вони зауважили, що очікують на ухвалення законопроєкту", - зазначає медіарегулятор.

Згідно з повідомленням, Представництво ЄС підкреслило, що Закон наблизить українське медіазаконодавство до аудіовізуальної директиви ЄС - "забезпечить конкурентний медіаринок з чіткими правилами для всіх і незалежним регулятором".

Водночас Рада Європи, чиї спеціалісти надавали консультації та фахові висновки, а також брали участь у численних обговореннях медіареформи, "чекає на голосування за законопроєкт "Про медіа", передає Нацрада.

Зокрема, посол Швеції Тобіас Тіберг вважає, що ухвалення Закону стане "важливим кроком до подальшої інтеграції України до ЄС".

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відмітив, що проєкт закону про медіа внесуть на розгляд парламенту найближчим часом.

Законопроєкт № 2693-д "Про медіа" зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, у травні 2020-го парламент відправив його на повторне перше читання. Новий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.

Читайте також: Законопроєкт про медіа важливо проголосувати в першому читанні наступного тижнядепутатка

30 серпня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про медіа № 2693-д.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-