Законопроєкт про медіа важливо проголосувати в першому читанні наступного тижня — депутатка

Законопроєкт про медіа важливо проголосувати в першому читанні наступного тижня — депутатка

Укрінформ
Закон про медіа Верховній Раді важливо проголосувати в першому читанні наступного тижня, аби продемонструвати Європейській комісії рух України з виконання семи рекомендацій щодо проведення реформ.

Про це заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук сказала в ефірі телемарафону єдиних новин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, зараз так склалося, що це один із найважливіших євроінтеграційних законів. Більше того, з 5 вересня почнуться перші консультації, де наші колеги з Європейської комісії будуть оцінювати прогрес України по семи пунктам, серед яких якраз і є прийняття закону про медіа. Тому дуже важливо, як на мою думку, проголосувати в першому читанні наступного тижня, щоб показати Європейській комісії, що ми рухаємося. Дійсно, буде час, навіть більше часу, ніж звичайно, для того, щоб допрацювати закон. І ми також чекаємо юридичні висновки від Європейської комісії до кінця вересня», - розповіла Кравчук.

Читайте також: Намагаючись зачинити двері в ЄС для України, путін досяг протилежного результату - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, ухвалення законодавства про медіа, яке враховує вимоги Директиви №1808/2018/ЄС, упорядковує українське законодавство відповідно до рекомендацій експертів Ради Європи та наближає його до правової бази Євросоюзу, що є одним із зобов’язань України в межах Угоди про асоціацію з ЄС.

23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте має бути виконано низку рекомендацій Єврокомісії.

Законопроєкт № 2693-д «Про медіа» зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, у травні 2020-го парламент відправив його на повторне перше читання. Новий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики 23 серпня на засіданні розглянув доопрацьований проєкт закону про медіа та рекомендував Верховній Раді ухвалити його за основу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-