Проєкт закону про медіа внесуть на розгляд Ради найближчим часом - Стефанчук

Проєкт закону про медіа внесуть на розгляд Ради найближчим часом - Стефанчук

Укрінформ
Новий проєкт закону про медіа здобув підтримку інституцій Євросоюзу і найближчим часом буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомив у Фейсбуці Голова ВР Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

"Проєкт закону про медіа. Він євроінтеграційний. Станом на зараз - документ отримав підтримку інституцій Європейського Союзу, і найближчим часом акт буде внесений до зали Верховної Ради України для розгляду у першому читанні", - зазначив спікер.

За його словами, "всі дискусійні моменти будуть вирішені до другого читання".

Водночас Стефанчук наголосив, що це буде перший документ, який розглядатиметься за новою процедурою підготовки.

Читайте також: Ткаченко: Законопроєкт про медіа зазнав суттєвих змін - фактично він буде перевнесений в Раду

"Крім традиційного для законопроєктів тексту, буде таблиця відповідності положенням директив та регламентів ЄС. Це буде першим досвідом, але сталою практикою", - наголосив Голова ВР.

Як повідомлялося, ухвалення законодавства про медіа, яке враховує вимоги Директиви №1808/2018/ЄС, упорядковує українське законодавство відповідно до рекомендацій експертів Ради Європи та наближає його до правової бази Євросоюзу, що є одним із зобов’язань України в межах Угоди про асоціацію з ЄС.

23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте має бути виконано низку рекомендацій Єврокомісії.

Читайте також: Новий закон про медіа пропонує низку дієвих «фільтрів» – Потураєв

Законопроєкт № 2693-д "Про медіа" зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, у травні 2020-го парламент відправив його на повторне перше читання. Новий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики 23 серпня на засіданні розглянув доопрацьований проєкт закону про медіа та рекомендував Верховній Раді ухвалити його за основу.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-