Ткаченко: Законопроєкт про медіа зазнав суттєвих змін - фактично він буде перевнесений в Раду

Ткаченко: Законопроєкт про медіа зазнав суттєвих змін - фактично він буде перевнесений в Раду

Укрінформ
Законопроєкт про медіа під час обговорення із фахівцями зазнав значних змін, але найближчим часом буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив під час спільного заходу Медіацентру Україна та UnitCity для представників медіа

«Редколегія. Офлайн», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закон про медіа, сподіваюся, найближчим часом буде внесений у першому читанні до парламенту. Він зазнав суттєвих змін під час обговорення. Фактично його буде перевнесено. Велика кількість консультацій була із гравцями на ринку», - сказав Ткаченко.

На його переконання, нині цей законопроєкт відповідає вимогам та рекомендаціям європейських партнерів, а також викликам сьогодення.

Читайте також: Законопроєкт про медіа не регулює діяльності журналістів та не блокує блогерів – Герасим’юк

Як повідомлялося, ухвалення законодавства про медіа, яке враховує вимоги Директиви № 1808/2018/ЄС, упорядковує українське законодавство відповідно до рекомендацій експертів Ради Європи та наближає його до правової бази Євросоюзу, є одним із зобов’язань України в межах угоди про асоціацію з ЄС.

23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте має бути виконано деякі рекомендації Єврокомісії.

Читайте також: Одне з «домашніх завдань» від ЄС стосувалося законодавства про медіа - МКІП

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк вважає, що в Україні вистачить політичної волі для проведення реформи медійного законодавства в частині його адаптації до європейських норм.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко раніше заявив, що український закон про медіа відрізняється від європейських законів тим, що в ньому прописана окрема новела, присвячена російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-