У МЗС розчаровані відсутністю чіткої позиції Офісу ООН щодо обстрілу Чаплиного

У МЗС розчаровані відсутністю чіткої позиції Офісу ООН щодо обстрілу Чаплиного

Заява
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України розчаровані відсутністю чіткої позиції Офісу гуманітарного координатора ООН в Україні щодо ракетного обстрілу російськими військами залізничної станції в Чаплиному.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко нагадав, що внаслідок обстрілу Чаплиного 24 серпня було вбито двадцять п‘ять цивільних людей, зокрема двох дітей, а міністерство оборони рф публічно зізналося в скоєнні цього воєнного злочину.

Читайте також: Російська ракета у Чаплино спалила родину з Донеччини та двох місцевих дітей

«Заклики високої представниці ООН до «всіх сторін» дотримуватися міжнародного гуманітарного права виглядають відірваними від реальності. Прирівняння жертви до агресора є абсолютно неприйнятним», - заявив він.

Як зазначається в заяві, у МЗС розраховують, що структури ООН зможуть скористатися присутністю в Україні, аби розібратися, яка саме сторона має дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом, бомбардуючи Чаплине та інші українські міста і села.

Читайте також: ЄС рішуче засуджує ракетний удар росії по Чаплиному

Як повідомлялося, гуманітарний координатор ООН по Україні Деніз Браун після ракетного удару росії по залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області, внаслідок якого загинули 25 людей, закликала "всі сторони" дотримуватися міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-