Кулеба: путін атакував Україну і країни Європи, «ми в одному човні»

Кулеба: путін атакував Україну і країни Європи, «ми в одному човні»

Укрінформ
президент рф володимир путін атакував Україну ракетами і танками, а країни Європи - штучно створеними цінами на енергоносії, інфляцією і своєю пропагандою.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з італійським колегою Луїджі Ді Майо брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ті, хто думають, що путіну потрібна лише Україна, – глибоко помиляються. Я хочу, щоб люди в Італії, в інших європейських країнах розуміли, що путін атакував усіх нас. Він атакує Україну ракетами і танками, але так само він атакує Італії високими, штучно створеними цінами на енергоносії, інфляцією і своєю пропагандою. Ми з вами в одному човні», - сказав він.

Глава МЗС додав, що Україна обов’язково переможе, але цей шлях їй потрібно пройти, щоб не дати росії, яка є шантажистом, перемогти.

Кулеба також поінформував, що скоординував з італійським колегою дії щодо неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу наступного тижня, де обговорюватимуть санкційний тиск на росію і загальну європейську політику щодо України у її військовій і фінансовій сферах. Крім того, глави дипломатій обговорили пакети безпекової допомоги, які надала Італія.

Читайте також: МЗС України викликало апостольського нунція, аби висловити розчарування словами Папи про дугіну

Як повідомлялося, на тлі рекордних цін на енергоресурси, країни Європи витратили близько 280 млрд євро на різноманітну підтримку споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-