МЗС України викликало апостольського нунція, аби висловити розчарування словами Папи про дугіну

МЗС України викликало апостольського нунція, аби висловити розчарування словами Папи про дугіну

Укрінформ
Міністерство закордонних справ запросило апостольського нунція в Україні архиєпископа Вісвалдаса Кулбокаса, аби висловити розчарування словами Папи Римського Франциска про загиблу доньку ідеолога «руского міра» дарʼю дугіну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з італійським колегою Луїджі Ді Майо брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно ознайомилися з повною цитатою Папи Франциска і, по-перше, ухвалили рішення запросити до Міністерства закордонних справ апостольського нунція для висловлення розчарування України цими словами», - сказав він.

Кулеба також поінформував, що сьогодні нунцій був у МЗС, і незабаром з’явиться заява з цього приводу з деталями. Глава української дипломатії зауважив, що саме по собі запрошення нунція до міністерства є випадком доволі безпрецедентним і говорить саме за себе.

«А по-друге, скажу відверто, що українське серце розривається від слів Папи. Це було несправедливо», - додав міністр.

Читайте також: Папа Римський хоче скоротити поїздки через стан здоров'я, але планує відвідати Україну

Міністерство закордонних справ наголосило апостольському нунцію в Україні Вісвальдасу Кульбокасу у зв’язку із висловлюваннями Папи Франциска, що в Україні глибоко розчаровані словами Понтифіка, які несправедливо прирівнюють агресора та жертву.

У повідомленні зазначається, що висловлюваннями Папи Франциска про загиблу дарʼю дугіну пролунали під час загальної аудієнції 24 серпня, у День Незалежності України та день, в який виповнилося рівно шість місяців з моменту повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну.

Відтак, Кульбокасу було наголошено, що в Україні глибоко розчаровані словами Понтифіка, які несправедливо прирівнюють агресора та жертву. При цьому викликає нерозуміння рішення Папи Франциска згадати у контексті російсько-української війни смерть російської громадянки на території росії, до якої Україна не має жодного відношення, зауважило міністерство.

Натомість в МЗС України звернули увагу апостольського нунція на те, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Понтифік жодного разу не приділив окремої уваги конкретним жертвам війни, серед яких уже 376 українських дітей, які загинули від рук російських окупантів.

«В українському зовнішньополітичному відомстві висловили сподівання, що надалі Святий Престол уникатиме несправедливих висловлювань, які викликають розчарування в українському суспільстві», - наголосило МЗС.

Як повідомлялося, у Підмосков'ї 20 серпня підірвали авто, за кермом якого нібито була дар'я дугіна - донька головного ідеолога «руского міра» олександра дугіна.

29-річна дугіна вела Телеграм-канал, у якому підтримувала війну росії проти України. Вона також виступала як експерт у токшоу та читала лекції в ультраправій книгарні «Листя».

Папа Римський Франциск назвав дарʼю дугіну невинною жертвою війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-