Папа Римський хоче скоротити поїздки через стан здоров'я, але планує відвідати Україну

Папа Римський хоче скоротити поїздки через стан здоров'я, але планує відвідати Україну

Укрінформ
Папа Римський Франциск заявив, що має намір скоротити свої поїздки, зокрема закордонні візити, через проблеми зі здоров'ям, однак він усе ще планує відвідати Київ.

Про це він сказав журналістам під час перельоту з Канади після тижневого візиту до цієї країни, повідомляє Укрінформ із посиланням на Vatican News.

«Я вже сказав, що в Україну хочу поїхати. Побачимо, що знайду, повернувшись додому. На даний час хотів би також поїхати в Казахстан, це проста подорож, без надміру руху, бо йдеться про конгрес релігій. Наразі це залишається в планах», – сказав понтифік, відповідаючи на запитання про те, як стан здоров’я може вплинути на його подорожі.

Папа висловив сумнів, що зможе підтримувати такий самий ритм подорожей. «Думаю, що в моєму віці та з цими обмеженнями я повинен трохи пощадити себе, щоб могти служити Церкві», – сказав він.

При цьому, за словами Франциска, він не відкидає можливості відійти вбік: «Немає проблеми в тому, щоб змінити Папу». Проте наразі він вважає, що слід трохи обмежити ці зусилля.

«Я старатимусь і далі подорожувати, бути близьким з людьми, бо вважаю, близькість є способом служіння», – наголосив він.

Читайте також: Папа Франциск: Я близький з народом України, який щодня під ракетним дощем

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск в інтерв’ю агентству Reuters висловив сподівання, що після візиту в Канаду він міг би відвідати москву та Київ.

У МЗС поновили запрошення понтифіку і заявили, що цей візит посилить роль Папи у відновленні миру на українській землі.

Фото: Vatikan News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-