Норвегія засудила використання росією Радбезу ООН для поширення дезінформації

Норвегія засудила використання росією Радбезу ООН для поширення дезінформації

Укрінформ
Норвегія усіляко засуджує намагання росії перетворити Раду Безпеки ООН на майданчик із поширення дезінформації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила заступниця Постійного представника Норвегії при цій організації Тріме Хеймербек.

“Ми відкидаємо використання російською федерацією Ради Безпеки як платформи для дезінформації. Немає сумніву, що безпеку на території та довкола ЗАЕС погіршилася через присутність озброєного агресора”, - сказала Хеймербек.

Читайте також: Кислиця в ООН пояснив, чому загарбники не хочуть пускати місію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

Вона наголосила, що російське вторгнення до України “підвищило ризик ядерного інциденту з потенційними серйозними наслідками для здоров’я людей та навколишнього середовища як в Україні, так і у рф, й деінде”.

“Ми закликаємо до максимальної військової стриманості поблизу Запорізької атомної електростанції”, - зазначила дипломатка.

Читайте також: росія використовує ядерний об'єкт ЗАЕС як плацдарм для війни – Штати в ООН

Хеймербек також розкритикувала росію за те, що вона “взяла у заручники ключове джерело електроенергії, важливе для цивільного населення України”.

“Ми закликаємо росію повернути повний контроль над станцією її українському оператору. Ми також відзначаємо Україну за її відданість підтриманню ядерної безпеки у чинних складних обставинах”, - підсумувала вона.

Читайте також: росіяни обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС, щоб підняти хмари радіоактивного пилу – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація запросила проведення 23 серпня термінового засідання Радбезу ООН «щодо ситуації навколо Запорізької АЕС», аби інформаційно перебити заплановане на 24 серпня обговорення в РБ наслідків російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-