МЗС Мальти: російська агресія – це напад на основоположні принципи ООН та міжнародного права

МЗС Мальти: російська агресія – це напад на основоположні принципи ООН та міжнародного права

Укрінформ
Неспровоковане широкомасштабне вторгнення росії в Україну є нападом не лише на суверенну державу, а й на основоположні принципи Організації Об’єднаних Націй та чинного міжнародного правопорядку.

Про це йдеться у зверненні міністра закордонних справ Мальти Яна Борга до учасників другого саміту Кримської платформи, яке зачитав посол Мальти в Україні Джон Дебоно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«російська війна в Україні – це зміна у світовому порядку. Це напад на незалежну державу, а також напад на основоположні принципи ООН та міжнародного права», - сказав Дебоно.

За його словами, міжнародна Кримська платформа є сигналом відданості Мальти та більшості світової спільноти підтримці зусиль українського уряду з відновлення контролю над усією територією України та, зокрема, нормалізації життя в Криму.

«Ми закликаємо росію негайно припинити репресії в Криму та Севастополі», - сказав посол.

Він наголосив на засудженні Мальтою російської агресії та незаконної анексії Кримського півострова й запевнив у незмінності підтримки України Мальтійською державою.

«Нехай ця платформа буде ще одним майданчиком для об’єднання міжнародних зусиль і відновлення контролю українського уряду над усією територією України. Наша позиція залишається незмінною – ви не самі у вашій боротьбі, не самі у цю лиху годину», - сказав Дебоно.

Читайте також: Генсек ОБСЄ: Для миру в Україні ми готові запропонувати всі свої інструменти

Як повідомлялося, у Києві відбувся другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проходив у онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-