Генсек ОБСЄ: Для миру в Україні ми готові запропонувати всі свої інструменти

Генсек ОБСЄ: Для миру в Україні ми готові запропонувати всі свої інструменти

Укрінформ
Генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Шмід запевнила у продовженні підтримки України та її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила під час свого виступу на другому саміті Кримської платформи.

"Ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів. І ми готові запропонувати всі інструменти, які є в наявності в ОБСЄ, щоб допомогти досягнути миру та безпеки", - заявила Шмід.

За її словами, після 24 лютого кожне засідання Постійної ради ОБСЄ розпочинається з триваючої агресії російської федерації проти України, і ця тема залишатиметься головною темою дискусій.

Читайте також: Гутерреш нагадав про неприпустимість територіальних зазіхань одних держав щодо інших

"Тому що справді, війна, що ведеться проти України, є неспровокованою та невиправданою. Так не мало статися", - наголосила Шмід.

Вона зауважила, що ОБСЄ виступало за безпеку та співробітництва із часу свого створення, і "варіанти для діалогу пропонувалися, включно з оновленим діалогом ОБСЄ з європейської безпеки, який був запущений чинним головою на початку лютого".

"Але росія обрала силу замість діалогу", - зазначила генсек ОБСЄ.

Шмід запевнила, що ОБСЄ продовжить підтримувати Україну та буде присутньою в ній шляхом реалізації нової трирічної програми підтримки для України.

Як повідомляв Укрінформ, другий саміт Міжнародної Кримської платформи сьогодні, 23 серпня, розпочав роботу в Києві. Захід відкрив Президент Володимир Зеленський, який звернувся до учасників саміту.

Читайте також: Блінкен: Світ має й далі наполягати на тому, що Крим – це Україна

Участь у другому саміті Кримської платформи беруть 60 країн і міжнародних організацій, серед них близько 40 - на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

З міркувань безпеки через постійні обстріли українських міст армією рф саміт проходить в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Цьогоріч географія Кримської платформи розширилася за рахунок країн Африканського континенту та іншого боку Атлантики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-