В ОП зустрілися із головним прокурором у справі Мілошевича – говорили про трибунал над путіним

В ОП зустрілися із головним прокурором у справі Мілошевича – говорили про трибунал над путіним

Укрінформ
В Офісі Президента України відбулася зустріч заступника керівника ОПУ Андрія Смирнова та посла з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антона Кориневича з британським юристом Джеффрі Найсом, який був головним прокурором у справі експрезидента Сербії Слободана Мілошевича у Міжнародному кримінальному трибуналі щодо колишньої Югославії.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу глави держави, на зустрічі обговорювалося створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, який судитиме найвище політичне та військове керівництво російської федерації.

"Я вважаю це абсолютно логічною ініціативою та цілковито поділяю необхідність створення міжнародного трибуналу для розслідування злочину агресії політичного керівництва росії. Впевнений, що його можна створити швидко. І хочу побажати Україні йти до створення суду енергійно, незважаючи на якісь скептичні оцінки. Кейс Мілошевича каже, що навіть найвищий чиновник рано чи пізно буде покараний за свої злочини. Це повною мірою стосується й володимира путіна", – заявив Найс.

Своєю чергою Смирнов наголосив, що створення Спеціального трибуналу та покарання всіх членів ради безпеки рф є ключовим для майбутньої системи міжнародного права. "Якщо сьогодні не показати всьому світові, що злочин агресії жорстко покараний, якщо не притягнути до кримінальної відповідальності володимира путіна та всю його кліку, завтра будь-який диктатор може висунути територіальні претензії до будь-якої країни світу. І про систему міжнародної безпеки можна буде забути назавжди", – сказав заступник керівника ОПУ.

Посол з особливих доручень МЗС Кориневич зазначив, що напад російської федерації на Україну є найбільшою агресією і спричинив наймасштабнішу війну в Європі з часів завершення Другої світової, тому створення Спеціального трибуналу є належною правовою відповіддю на це.

Читайте також: Очільників росії треба судити першочергово і якомога швидше – прокурор

Як повідомлялося, Україна виступила з ініціативою створення Спеціального трибуналу, який притягне до кримінальної відповідальності членів ради безпеки росії за скоєння злочину агресії проти нашої держави. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-